Sök

Hajpade 3D-startupen Goo Technologies ansöker om konkurs

Goo Technologies

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Den Stockholmsbaserade 3D-utvecklaren Goo Technologies har ansökt om konkurs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det Stockholmsbaserade bolaget, som tagit fram ett verktyg för att bygga 3D-miljöer för webben, har haft en tuff resa bakom sig. 

De senaste tre räkenskapsåren summeras förlusterna till 32,5 miljoner kronor och bolaget har kämpat för att få in ytterligare kapital från sina ägare.

I höstas kunde vi rapportera att 20 medarbetare tvingas lämna sina jobb. 

I januari sade Katja Bergman, partner på riskkapitalbolaget Moor och styrelseordförande i Goo Technologies, att bolaget “sitter i closing” med en part - det vill säga att bolaget var på väg att säljas.

Men någon försäljning blev det inte. Nu rapporterar sajten Di Digital, som hänvisar till ett pressmeddelande, att bolaget har ansökt om konkurs. Orsaken är "bolagets negativa egna kapital, förorsakat av en för tung skuldbörda."

Så sent som igår hoppade även Katja Bergman av rollen som styrelseordförande. 

I höstas lämnade medgrundaren Ola de Freitas rollen som vd och ersattes av Henrik Landin, som bland annat tidigare jobbat på mediejätten MTG. I november 2016 lämnade dock även Henrik Landin posten som vd.

Riskkapitalbolaget Moor är största ägaren i Goo Technologies med 70 procent av aktierna. Totalt har Moor investerat över 30 miljoner kronor i Goo technologies. 

Breakit söker Goo och Moor.

Läs mer