Snart kan du ogilla chattinlägg på Facebook Messenger

Facebook Messenger

Finwire / Breakit

Facebook Messenger ger vissa användare möjligheten att testa en uppsättning emojis för att kunna reagera på meddelande i chattrådar.

Det bekräftar företaget efter att en läsare till Techcrunch rapporterat om försöken.

Det handlar bland annat om tumme upp och tumme ner, men även fem andra uttryckssymboler (älskar, skrattar, förvånad, ledsen och arg).

Att kunna ogilla något på Facebook har varit en lång diskussion som hittills inte fått något gehör av den sociala mediejätten. Nu har möjligheten alltså kommit till några användare av Messenger-appen, men inte Facebook-appen, ska förtydligas.

"Vi håller hela tiden på att testa nya sätt att göra Messenger roligare och mer engagerande. Det här är ett litet test där personer få möjligheter att dela emojis som bäst avspeglar deras känslor på ett meddelande", svarar företaget i en kommentar.

Om och när en fullskalig lansering kan komma framgår ej.

Facebook införde "reactions", en uppsättning med olika smileys för inlägg ett år sedan och som använts mer än 300 miljarder gånger hittills.

Meddelandetjänsten Slack har framgångsrikt infört smiley och därför skulle flera uttryckssymboler kunna ge ett bra tillskott för Facebooks meddelandetjänst Work Chat, som är kopplat till samarbetsplatsen Workplace för företag, skriver tekniksajten.

Läs fler artiklar
LÄS MER