Glädjebesked för drönarbolag – får flyga och fota i hela Sverige

FastoutDrönare

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Drönarbolaget Fastout har idag fått nationellt tillstånd från Länsstyrelsen för att flyga och fota med drönare i hela Sverige i enlighet med kameraövervakningslagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Därmed är sista hindret undanröjt för att vi ska kunna återuppta vår svenska verksamhet med full styrka", säger Alexander Greidinger, vd på Fastout.

Tillståndet från Länsstyrelsen i Stockholm, som hanterar det nationella beslutet, gäller i hela Sverige och dygnet runt för fotografering (såväl stillbild som video) med hjälp av drönare. Det omfattar flygningar i bostadsområden, industriområden, grönområden och liknande större ytor samt fastigheter där besiktning, inspektioner och annan dokumentation kan ske. Tillståndet gäller drönarpiloter anslutna till bolagets plattform och under de regler och begränsningar som bolaget implementerat.

Beslutet från Länsstyrelsen gäller med omedelbar verkan och tills vidare. Bolaget har sedan tidigare tillstånd för drönarflygning och foto i Stockholms län.

"Det är full fart framåt som gäller nu och Fastout ska återgå till snabb tillväxt även i Sverige. Det händer mycket i bolaget och vi räknar med att snart kunna visa upp vår nya VR-produkt som jag vill påstå är nyskapande till både pris och användarvänlighet", säger Alexander Greidinger.

Läs mer