Apple-chefen Tim Cook lägger locket på om framtidens produkter

Breakit - Apple-chefen Tim Cook lägger locket på om framtidens produkter

Tim Cook, vd på Apple. Foto: Bernd Thissen/AP/TT

Finwire / Breakit

Den amerikanska techjättens vd lovar nya produkter på bolagsstämman men avslöjar inte vad det rör sig om.

Apple håller på att ta fram nya produkter som kommer att driva bolagets framtida tillväxt. Det uppgav vd Tim Cook vid bolagets årliga stämma och han menar att Apple har produkter på gång som är avgörande för Apples tillväxt. Det skriver CNBC:s nätupplaga.

Tim Cook ville inte gå in på några detaljer men uppmanade investerare att vara långsiktiga, så som finansmannen Warren Buffett. Hans konglomerat Berkshire Hathaway har mer än fördubblat sitt innehav i Silicon Valley-jätten under januari.

Schweiziska UBS skrev under gårdagen att Apple jobbar med en ny satsning som kan vara relaterad till augmented reality. Enligt uppgift ska 1 000 ingenjörer vara inblandade i projektet som har sin bas i Israel.

Augmented reality översätts på svenska till förstärkt verklighet och innebär att man med hjälp av ett särskilt headset kan få in virtuella element i sitt vanliga synfält.

Vid Apples årliga stämma valde en av aktieägarna också att ställa en fråga om bolagets syn på regeringens krav att hämta tillbaka tillverkningsjobben från utlandet.

Tim Cooks svar blev att Apple redan idag har två tredjedelar av sin personal i USA och att många komponenter byggs i landet. Han tillade dock att kravet på produktion av slutprodukten i landet inte är i samklang med verkligheten.

26 000 aktieägare närvarade vid Apples bolagsstämma.

Läs fler artiklar
LÄS MER