Tesla anklagas för sexuella trakasserier

Breakit - Tesla anklagas för sexuella trakasserier

Obs: Arrangerad bild. Foto: Claudio Bresciani/TT.

Finwire / Breakit

En kvinnlig ingenjör stämmer Tesla och beskriver en företagskultur med omfattande trakasserier. Det rapporterar The Guardian.

Kvinnan anklagar företaget för att inte ha gjort något åt hennes rapportering om att trakasserier förekommit. Hon hävdar också att hon har fått lägre lön än män som haft samma arbetsuppgifter. Vidare ska de ha befordrat mindre kvalificerade män framför henne och straffat henne för att ha framfört sina synpunkter.

Kvinnan stämde formellt företaget redan i fjol men jobbar fortfarande kvar på företaget då hon säger sig vara hängiven Tesla.

Anklagelserna når media kort efter att en kvinnlig ingenjör på Uber anklagat företaget för sexuella trakasserier och att Uber inte gjort något åt situationen när hon påpekat detta. 

Ubers vd Travis Kalanick hävdade då att han inte kände till anklagelserna men lovade att utreda saken. Kort därefter anlitade Uber Obamas justitieminister Eric Holder för att leda en internutredning.

Stämningen mot Tesla innehåller flera anklagelser. Bland annat ska den kvinnliga ingenjören nekats övertidsersättning, raster och måltidsuppehåll när hon jobbade på försäljningsavdelningen.

Tesla har inte svarat på Guardians frågor om kvinnans anklagelser men har svarat i ett mail att de "förstår vikten av att främja en inkluderande arbetsplats som reflekterar samhället" och erkänner att "det finns mer som vi kan göra för att öka mångfalden i företaget".

Läs om turerna i Uber här

Läs fler artiklar
LÄS MER