Sök

Zlatans högra hand går in i spelstartup – gör spel med hemlig fotbollsstjärna

Like a Boss Games

Like a Boss Games planerar spel med fotbollsstjärna. Foto: TT samt pressbild.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Zlatans affärspartner Mika Lepistö har i det tysta klivit in i styrelsen. Nu ska Like a Boss Games släppa ett spel med en av världens största fotbollsstjärnor, kan Breakit avslöja.


”Vill du bli en del av något stort? Like a Boss Games är för närvarande i stealth mode, men vi letar alltid efter passionerade kollegor som kan hjälpa oss att utveckla spel”. 

Den texten möter besökaren på den lilla Stockholmsbaserade spelstudions hemsida. 

Like a Boss Games grundades 2015 av Alejandro Aguilera, som tidigare har jobbat på Electronic Arts.

Inriktningen är att skapa mobilspel, med ett socialt element, för sportintresserade. Få känner i dagsläget till Like a Boss Games – men det kommer snart att förändras.

Inom kort kommer bolaget att tillkännage ett samarbete med en av världens största fotbollsstjärnor.

”Det stämmer att vi har skrivit avtal med en av världens största fotbollspelare. Vi ska göra ett spel tillsammans, men vem det är är hemligt”, säger Alejandro Aguilera när Breakit frågar honom om uppgifterna.

Det finns omständigheter som tyder på att denna fotbollsstjärna skulle kunna vara Zlatan Ibrahimovic (se nedan). Något som Alejandro Aguilera dock dementerar. 

”Det är någon som är ännu större i sociala medier än Zlatan, men jag är förhindrad från att säga vem det är. Det kommer att klarna under nästa vecka”, säger han.

En annan tänkbar kandidat är den brasilianske Barcelona-stjärnan Neymar. Like a Boss Games har den senaste tiden spridit ett flertal klipp på den populära fotbollspelaren via sitt Twitterkonto.

Här är vad vi vet med säkerhet om Like a Boss Games.

• Dokument som Breakit har tagit del av visar att Mika Lepistö nu sitter i styrelsen för Like a Boss Games. Han och privatinvesteraren Mattias Hansson valdes in i styrelsen på en bolagstämma den 3 februari. 

• Zlatan Ibrahimovic, som den senaste tiden gjort succé i Manchester United, har länge jobbat mycket tätt med Mika Lepistö.

• Mika Lepistö är formellt ansvarig för Zlatans samarbeten med varumärken, men jobbar även nära Zlatan när det kommer till investeringar i heta techbolag. 

• Zlatan nyligen blivit delägare i en ny svensk gamingplattform samt en spelstudio. Mika Lepistö beskrivs av flera källor som Zlatans högra hand när det kommer till startupinvesteringar. 

• Like a Boss Games är i slutfasen av en nyemission som ska säkra omkring 9 miljoner kronor i tillväxtkapital. Sannolikt är Mika Leipistö och Mattias Hansson med i kapitalrundan.

”Vi stänger en runda och har ett avtal med en stor stjärna. Det kommer även en del andra spännande personer med, men jag kan berätta mer om du ringer nästa vecka”, säger Alejandro Aguilera.

Daniel Laurén, styrelseordförande och delägare i Like a Boss Games, säger att den långsiktiga visionen är att kontraktera stora sportstjärnor för att sedan bygga spel kring dem. 

"Alex har en bakgrund från EA, och han vill bygga upp ett nytt EA Games", säger Daniel Laurén. 

Från början var även King-avhopparen Jan Rigerl med på tåget. Han är dock inte längre delägare i Like a Boss Games, enligt den senast upprättade röstlängden. 

”Jag kände att jag ville satsa på mina egna spel”, säger Jan Rigerl.

Om Like a Boss games högprofilerade spelsatsning faller väl ut kan bolaget bli en jackpott för de investerare som gick in i bolaget redan 2015. Bland dem finns ett statlig riskkapitalbolag samt ett flertal välkända affärsänglar från spelbranschen.

Breakit har sökt Mika Lepistö. 

Läs mer