Bostadssajten Samtrygg kliver in på börsen – växer så det knakar

Breakit - Bostadssajten Samtrygg kliver in på börsen – växer så det knakar

Marcus Lindström, vd på Samtrygg, och styrelseordförande Barbro Engman. Foto: press

Jonas de Lange

Reporter

Bostadssajten Samtrygg tar steget till aktiehandelsplatsen NGM Nordic MTF, med 15 mars som första handelsdag.

Samtrygg har skapat en egen bostadssajt för andrahandsuthyrning. Bolaget grundades 2013 och har vuxit stadigt sedan dess. Förra året ökade bolaget omsättningen med 40 procent till 78 miljoner kronor. I den siffran inkluderas dock även hyror som betalas in från hyresgäster, via Samtrygg, till hyresvärdar. Om man ser till bolagets reella intäkter uppgick de förra året till 10,6 miljoner kronor.

Förra året började bolaget förbereda för en börsnotering.

Nu har man fått grönt ljus från NGM Nordic och aktien börjar handlas om mindre än en månad.

“Jag är både glad och stolt att Samtrygg Group ABs aktie nu står klar för publik handel. Vår produkt har tagits emot väl av vår användarbas som ständigt ökar och det stora intresset vid nyemissionen är ett kvitto på att marknaden gör samma värdering. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget i en noterad miljö,” säger Marcus Lindström, grundare och vd på Samtrygg.

I samband med noteringen har bolaget gjort en nyemission på totalt 6 miljoner kronor. Vid handelsstart värderas bolaget till närmare 50 miljoner kronor.

Uppdatering: I en tidigare version av texten uppgavs inte de så kallade "avgiftsintäkterna", alltså de pengar bolaget faktiskt drar in till den egna kassan. Det kunde därför tolkas som att bolaget dragit in 78 miljoner på sina egna hyresavgifter.

Läs fler artiklar
LÄS MER