Urban Fagerstedt och Lars Söderfjäll har sålt sina A-aktier i Fingerprint Cards

Breakit - Urban Fagerstedt och Lars Söderfjäll har sålt sina A-aktier i Fingerprint Cards

Johan Carlström. Foto Magnus Hjalmarson Neideman, SvD

Finwire / Breakit

De båda tidigare styrelsetopparna i Fingerprint Cards säljer sina aktier till huvudägaren Johan Carlström, som därmed stärker greppet om techsuccén.

Urban Fagerstedt och Lars Söderfjäll har sålt hela sina innehav med A-aktier i Fingerprint Cards i transaktioner daterade den 20 februari. Det framgår av två flaggningsmeddelanden på fredagseftermiddagen.

A-aktierna kontrolleras av holdingbolaget Sunfloro där Fingerprints tidigare vd Johan Carlström äger majoriteten. 

I en kommentar till SvD Näringsliv framgår också att det är Johan Carlström som köpt aktierna.

"Av personliga skäl har jag sålt mina aktier. Köpare är Johan Carlström", säger Urban Fagerstedt till tidningen.

Urban Fagerstedt var tidigare styrelseordförande för Fingerprint Cards men ersattes av Jan Wäreby under förra året. Lars Söderfjäll lämnade styrelsen i slutet av januari efter att han anhållits misstänkt för grovt marknadsmissbruk i samband med vinstvarningen i december.

A-aktierna ger fler röster på en bolagsstämma än B-aktier. I praktiken innebär affären att Johan Carlström ytterligare stärker sin maktposition i Fingerprint Cards, som tillverkar sensorer för fingeravtrycksigenkänning i exempelvis mobiltelefoner.

Bolaget är baserat i Göteborg och har under de senaste åren varit en av de absolut mest populära aktierna bland mindre placerare på Stockholmsbörsen.

Läs fler artiklar
LÄS MER