Sven Hagströmer går in med 30 miljoner i betalappen Kaching

Kaching
Sven Hagströmer går in med 30 miljoner i betalappen Kaching

Foto: Maja Suslin/TT och press

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Finansmannen blir näst största ägare efter grundaren Mathias Plank.

Kaching är en avknoppning från entreprenören Mathias Planks inkubator Dynamo. Stora ägare i Kaching är utöver grundaren Mathias Plank sedan tidigare även Richard Båge, Rustan Panday och och Daniel Soussan, som tillsammans byggt upp framgångsrika bolag som Mediaplanet och Insplanet. 

Kaching har utvecklat en digital och mobil kassalösning, som bland annat ska koppla ihop e-handel med försäljning i fysiska butiker.

Nu kliver alltså finansmannen Sven Hagströmer in som ny storägare via investmentbolaget Creades. I ett första läge investerar Creades 15 miljoner kronor. Planen är att i ett senare skede gå in med ytterligare 15 miljoner kronor. För denna insats får Creades en ägarandel på 30 procent i Kaching.

I en kommentar säger Creades vd John Hedberg följande:

”Creades har en lång erfarenhet av att investera i teknologiföretag, framför allt med bäring på finansiella transaktioner och i branscher under snabb förändring. Investeringarna i Avanza och Klarna har exempelvis medfört mycket god avkastning. Kaching har en intressant position på en marknad under stark förändring och vi ser betydande utvecklingspotential i bolaget. Vi har under processen fått stort förtroende för bolagets grundare och störste ägare Mathias Plank och hela teamet hos Kaching. Creades har för avsikt att ta en aktiv del i bolagets utveckling”.

Sven Hagströmer började sin bana som betal-investerare 2007, när han och den dåvarande parhästen Mats Qviberg stoppade in 30 miljoner kronor i Klarna. Den investeringen gav 32 gånger pengarna.

Läs fler artiklar
LÄS MER