Magasinsappen Readly ingår allians med Telia

Magasinsappen Readly ingår allians med Telia

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Telia Soneras kunder får tillgång till Readlys utbud i ett försök att locka fler till att läsa digitala magasin.

Vi har tidigare rapporterat om att Readly, som låter dig läsa mängder av tidningar på din surfplatta för en fast månadskostnad, har fått en trögare start än väntat. 

Nu rapporterar Dagens industri att Readly har ingått ett avtal med mobiloperatören Telia Sonera för att få fart på tillväxten.

"När du är en ny aktör, och hela världen ännu inte känner till dig, innebär den här typen av samarbeten att vi kan dra nytta av ett välkänt varumärke", säger Readlys vd Per Hellberg till Di.

Avtalet är ett av många den senaste tiden mellan innehållsdistributörer och mobiloperatörer - i branschen kallat bundling. Liknande avtal finns bland annat mellan Telia Sonera och Spotify samt HBO Nordic och Tele2.

För innehållsleverantörens del innebär avtalen vanligtvis en möjlighet att nå ut till många fler. Operatörerna å sin sida gillar att kunna baka in mer i sitt erbjudande för att få en mer personlig relation till kunden. Att bara sälja surfdata (en digital råvara) och inget mer anses vara alltför riskfyllt i en tid med hård prispress.

Läs fler artiklar
LÄS MER