Nystartade spelstudio Logtown får in riskkapital för att skapa VR-spel

Nystartade spelstudio Logtown får in riskkapital för att skapa VR-spel

Teamet bakom Logtown Studios. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Logtown studios stänger sin första kapitalrunda på totalt 6 miljoner kronor.

På tre månader har den nystartade spelstudion Logtown fått på plats 6 miljoner kronor i riskkapital. I affären värderas bolaget till drygt 33 miljoner kronor och huvudinvesterare är ängelduon Alexander och Tomas Björkman. 

“VR kommer att rita om stora delar av samhället under kommande år. Sverige är en ledande hubb för den utvecklingen och vi ser redan hur spelbranschen har börjat förändras. Vi satsar på teamet i Logtown Studios eftersom de har unik mångårig erfarenhet på området och är en av Sveriges ledande VR-aktörer”, säger Alexander Björkman i ett pressmeddelande.

Bakom bolaget ligger spelutvecklarna Daniel Nyberg, Alberto Amigo, Jonas Malm och Per Wahlfridsson tillsammans med VR-spelstudion Svrvive. Svrvive väckte uppmärksamhet på den svenska techscenen i somras när oljefamiljen Lundin investera i bolaget.

Logtown studios grundades november 2016 och utvecklar – i likhet med Svrvive – spel för virtuell verklighet (VR). VR innebär kortfattat att man genom ett särskilt headset kliver in helt och hållet i en virtuell värld, istället för att spela tv-spel på en datorskärm i ett vanligt rum.

Logtown ska nu börja utveckla spel för Facebook-ägda Oculus plattform och Playstation VR.

”Logtown Studios storsatsar på att ta en ledande position på den globala VR-marknaden och det känns fantastiskt bra att våra investerare delar den ambitionen. Vårt nästa steg blir nu att utöka teamet med ett antal nyckelpersoner och lägga in högsta växel i vår första spelproduktion för premium-VR.", berättar Per Wahlfridsson, vd och medgrundare av Logtown Studios.

Enligt tidigare estimat begränsas de två plattformarnas användarsiffror till under 1,5 miljoner totalt.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER