Schibsted-topp investerar i svenska crowdfundingstartupen Sciety

Sciety
Schibsted-topp investerar i svenska crowdfundingstartupen Sciety

Jonas de Lange

Reporter

Erik Hjelmstedt, operativ chef på mediejätten Schibsted, går in i crowdfundingplattformen Sciety.

Svenska Sciety har utvecklat en speciell plattform för andelsbaserad gräsrotsfinansiering av bolag. Det innebär att alla personer som registrerat sig på Scietys plattform får möjlighet att investera i onoterade bolag som bjuder ut aktier där. Det är en tjänst som även Fundedbyme och Pepins tillhandahåller i Sverige.

Det speciella med Sciety är att man begränsar sig till bolag inom life science och medtech.

Nu får bolaget in en tungviktare från medievärlden i sin egen styrelsen och ägargrupp. Erik Hjelmstedt har titeln “head of change office” på Schibsted och sitter även i styrelsen för Schibsted-bolagen Svenska dagbladet och Hitta.se.

”Jag ser fram emot att arbeta med teamet på Sciety och tror starkt på deras modell och höga ambitioner. I rollen som styrelseordförande tar jag med mig mina erfarenheter av att arbeta med strategiska frågor i tillväxtbolag”, säger Erik Hjelmstedt i en kommentar.

Andreas Lindblom, medgrundare och VD för Sciety, kommenterar nytillskottet.

”Vi välkomnar Erik i styrelsen och ser fram emot hans värdefulla erfarenhet av att på ett strategiskt plan skala upp verksamheter och av att driva styrelsearbete."

I samband med tillträdandet gör Schibsted-veteranen även en mindre investering i Sciety.

"Vi vill helst inte kommunicera den exakta siffran i dagsläget men Erik blir en av de större aktieägarna i bolaget", säger Andreas Lindblom till Breakit. 

Läs fler artiklar
LÄS MER