Schibsted-topp investerar i svenska crowdfundingstartupen Sciety

Breakit - Schibsted-topp investerar i svenska crowdfundingstartupen Sciety
Jonas de Lange
Jonas de Lange
Reporter

Erik Hjelmstedt, operativ chef på mediejätten Schibsted, går in i crowdfundingplattformen Sciety.

Jonas de Lange
Jonas de Lange
Reporter

Svenska Sciety har utvecklat en speciell plattform för andelsbaserad gräsrotsfinansiering av bolag. Det innebär att alla personer som registrerat sig på Scietys plattform får möjlighet att investera i onoterade bolag som bjuder ut aktier där. Det är en tjänst som även Fundedbyme och Pepins tillhandahåller i Sverige.

Det speciella med Sciety är att man begränsar sig till bolag inom life science och medtech.

Nu får bolaget in en tungviktare från medievärlden i sin egen styrelsen och ägargrupp. Erik Hjelmstedt har titeln “head of change office” på Schibsted och sitter även i styrelsen för Schibsted-bolagen Svenska dagbladet och Hitta.se.

”Jag ser fram emot att arbeta med teamet på Sciety och tror starkt på deras modell och höga ambitioner. I rollen som styrelseordförande tar jag med mig mina erfarenheter av att arbeta med strategiska frågor i tillväxtbolag”, säger Erik Hjelmstedt i en kommentar.

Andreas Lindblom, medgrundare och VD för Sciety, kommenterar nytillskottet.

”Vi välkomnar Erik i styrelsen och ser fram emot hans värdefulla erfarenhet av att på ett strategiskt plan skala upp verksamheter och av att driva styrelsearbete."

I samband med tillträdandet gör Schibsted-veteranen även en mindre investering i Sciety.

"Vi vill helst inte kommunicera den exakta siffran i dagsläget men Erik blir en av de större aktieägarna i bolaget", säger Andreas Lindblom till Breakit. 

Läs fler artiklar
LÄS MER