Microsoft riskerar böter i Europa – för sin hantering av användardata

Finwire / Breakit

Microsoft kommer att utredas av reglerande myndigheter i Europa för misstankar om att de inte informerat tillräckligt om hur användardata samlas in och används i samband med förändringar i operativsystemet Windows 10.

Det framgår av ett brev som en nederländsk övervakande myndighet skickat till Microsoft och som Bloomberg tagit del av.

Reglerande myndigheter från sju europeiska länder anser att även efter att Microsoft gått ut med information om förändringarna så uppfyller de inte grundläggande regler för den personliga integriteten, skriver nyhetsbyrån.

Företaget riskerar nu separata böter från de olika EU-länderna om deras reglerande myndigheter kommer fram till att användardata har spårat och används på ett sätt som strider mot nationella lagar inom dataskydd.

Microsoft uppger att de "lyssnar noga på medlemsländernas kommentarer" och kommer att "fortsätta samarbeta med arbetsgruppen och de nationella myndigheterna för dataskydd".

De europeiska länderna som samarbetar i ärendet är Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien, Ungern och Slovenien, enligt den nederländska övervakande myndigheten.

Läs fler artiklar
LÄS MER