Vårdappen Kry expanderar till Spanien

Breakit - Vårdappen Kry expanderar till Spanien

Johannes Schildt är vd på Kry. Foto: Press och TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Tjänsten som låter patienter träffa läkare i mobilen ska erövra ännu ett europeiskt land.

Kry fortsätter att sätta sprätt på de 60 miljoner kronor i riskkapital som bolaget plockade in förra året. I förra veckan lanserade bolaget i Norge.

Nu är det Spaniens tur. Där ska företaget nu lanseras under varumärket Vida.

"Spanien är en spännande marknad ur flera synviklar. BaÌŠde för att vaÌŠrdtillgängligheten är laÌŠg, men ocksaÌŠ för att Spanien tampas med andra utmaningar i vaÌŠrdsystemet som öppnar för spännande möjligheter ur ett produktutvecklingsperspektiv. Till exempel är systemen för e-recept illa utvecklade i Spanien", säger Johannes Schildt, vd på Kry.

Kry grundades 2014 och har i dagsläget 70.000 användare. Bolagets svenska tjänst låter patienterna logga in med mobilt bank-id, boka, betala och träffa en läkare i mobilen eller på datorn.

Tjänsten fungerar för till exempel hudbesvär, förnyelser av recept eller psykologbesök där det inte krävs ett fysiskt besök för att läkaren ska kunna göra sin bedömning.

Kry har innan lanseringen rekryterat spanska läkare.

"Vi jobbar alltid med lokala läkare i varje marknad så vi har rekryterat upp läkare innan lansering. Det handlar om spanska läkare som har kontaktat oss för att få vara med på den här resan", säger Johannes Schildt.

Läs fler artiklar
LÄS MER