Ny Spotify-konkurrent – japansk musikapp satsar på lågpris

Spotify Deezer
Ny Spotify-konkurrent – japansk musikapp satsar på lågpris

Skärmdump Line.me

Breakit

Den japanska meddelandeappen Line lanserar en ny musikapp.

Meddelandeappen Lines nya musiktjänst testas just nu i Thailand, en marknad där de vanligtvis väljer att lansera pilottester av nya produkter, skriver Techcrunch. Enligt uppgifter till sajten kommer tjänsten enbart att kosta 2 dollar i månaden – vilket är avsevärt billigare än exempelvis Spotify och Tidal.

Enligt uppgifterna finns den nya appen, som är gratis första månad, tillgänglig både på iOS och Android. Utöver det sägs den också vara integrerad med chattappen där användare kan dela med sig av sina favoritlåtar till andra Line-användare. Bolaget avböjde dock att lämna ut några uppgifter kring hur många låtar som finns tillgängliga på den nya tjänsten.

Thailand är med sina 30 miljoner Line-användare bolagets näst största marknad efter Japan. Line har totalt 205 miljoner aktiva användare.

Line har avböjt att kommentera ifall den nya musiktjänsten ska lanseras även på andra marknader, men Techcrunch menar att bolaget tycks ha globala ambitioner. I december ingick Line bland annat samarbete med två japanska skivbolag om att skapa en musikstreamingtjänst.

Det återstår alltså att se om Line tänker ta upp konkurrensen globalt med aktörer som Spotify, Deezer, och Rdio.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER