Crowdfundingplattformen Tessin rekryterar från storbanker

Tessin
Crowdfundingplattformen Tessin rekryterar från storbanker

Magnus Nilsson, Tommy Berglind och Milad Gholami ansluter till teamet bakom Tessin. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Stockholmsbolaget hämtar veteraner från SEB och Bank of America. Som för många startups är vår utmaning att hitta de absolut bästa talangerna”, säger Jonas Björkman, vd på Tessin.

Tessin har skapat en slags crowdfundingplattform för fastigheter. Finansieringsformen används globalt främst för att få kapital till olika hårdvaruprylar eller konstnärliga projekt – men det svenska bolaget har alltså valt en mer klassisk affärsinriktning. Via bolagets sajt kan privatpersoner investera direkt i nya fastighetsprojekt.

Tessin grundades 2014 och hittills har man samlat in över 350 miljoner kronor till 32 olika fastighetsprojekt.

Under 2016 omsatte bolaget 12 miljoner kronor och gjorde en vinst på cirka 1 miljon, enligt preliminära siffror från Tessin. Samtidigt gick man från fem till åtta anställda. Nu får bolaget in ytterligare fyra personer.

“Förra året slog alla förväntningar, i år ska vi växa ännu mer. Vi är ett riktigt bra gäng här på Kungsgatan med våra nya medarbetare på plats, men vi kommer behöva stärka upp ännu mer för att möta efterfrågan. Som för många startups är vår utmaning att hitta de absolut bästa talangerna”, säger Jonas Björkman, vd på Tessin, i ett pressmeddelande.

De nya medarbetarna kommer bland annat från två storbanker.

Det handlar om Tommy Berglind som blir senior webbutvecklare. Han har tidigare jobbat på Bank of America/Merrill Lynch. Magnus Nilsson rekryteras från SEB för att bli finansieringsrådgivare.

Utöver de två hämtar man även in Milad Gholami från Babs Paylink, som säljer kortterminaler till handlare, och Marcus Wallin som kommer direkt från studier på KTH.

Bolaget har tidigare tagit in 6 miljoner kronor i riskkapital från bland annat NFT Ventures.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln skrev vi att Tessin omsatte 15 miljoner kronor. Korrekt siffra är alltså 12 miljoner kronor 2016.

Läs fler artiklar
LÄS MER