Apples vd Tim Cook ser ljust på augmented reality

Apples vd Tim Cook ser ljust på augmented reality

Tim Cook, vd på Apple. Foto: Matt Dunham/AP/TT

Finwire / Breakit

AR-teknik kan bli lika stort som smartphonen menar Tim Cook, vd på Apple.

Apples vd Tim Cook föredrar augmented reality, eller förstärkt verklighet som det ofta kallas på svenska, framför virtual reality och han menar att tekniken kan bli lika banbrytande som den smarta mobilen. Det uppgav han i en intervju med The Independent.

Tim Cook förklarade sina preferenser för augmented reality med att tekniken inte är utestängande på samma sätt som virtual reality.

”Augmented reality tillåter individer att vara närvarande i världen. De flesta människor vill inte stänga ute sig från omvärlden under en lång tid och idag kan man inte det eftersom du blir sjuk av det”, sade Tim Cook.

Att han betraktar augmented reality som något riktigt stort kunde tydas från hans jämförelse med en smartphone.

”Jag ser på det som en stor idé liknande en smartphone. Smartphones är till för alla, vi behöver inte se iPhone som att det handlar om en viss demografi, eller land eller vertikal marknad. Den är för alla och jag tror att augmented reality är så stor, det är enormt”, sade han.

Han tillade att han ser på augmented reality som snarare en kärnteknik än en produkt i sig och att tekniken behöver tid på sig att mogna innan den blir tillgänglig för allmänheten.

Branschkändisen Robert Scoble har tidigare hävdat att Apple kommer släppa egen AR-hårdvara redan i år.

Tim Cook har flera gånger tidigare lyft fram förstärkt verklighet som ett viktigt framtidsfenomen.

Läs fler artiklar
LÄS MER