Tuff motvind för Zpotdrop – tre månader till tom kassa

Zpotdrop
Tuff motvind för Zpotdrop – tre månader till tom kassa

T.v: Oscar Rundqvist, grundare av Zpotdrop. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Zpotdrop-grundaren Oscar Rundqvist tvingas skära ner rejält.
"Det har inte gått helt enligt plan", säger han till Breakit.

Zpotdrop har skapat en tjänst som låter dig skicka din position till dina kompisar, exempelvis när du reser. Om en av dina kompisar ser din position och vill träffas kan man enkelt kontakta varandra i appen.

Tanken är att öka antalet fysiska möten. 

“Man missar sjukt många potentiella fysiska möten bara för att man inte vet vilka av ens kompisar som är i närheten. Det behövs en naturlig plattform för att lösa det”, sade bolagets grundare Oscar Rundqvist, när Breakit intervjuade honom för drygt ett år sedan.

Då hade bolaget precis fått backning från acceleratorn Springfield och e-handelsprofilen Christopher Brinkeborn Beselin. Den senare greppade även ordförandeklubban i bolaget.

Sedan dess har man snabbt skalat upp bolaget till ett team på sex personer. Men på användarsidan har man inte lyckats lika bra. Oscar Rundqvist berättar nu att man har ungefär 4.000 registrerade användare – men att de inte har lyckats få fart på antalet aktiva användare.

I brist på vidare finansiering har bolaget dessutom tvingats skära ned antalet heltidstjänster från sex till två. Det innebär bland annat att grundaren själv tvingats ta ett annat jobb.

“För att inte stå helt handlingsförlamade längre fram har vi dragit ned på kostnaderna”, säger Oscar Rundqvist.

Pengarna i kassan räcker drygt tre månader till och bolaget jobbar nu för att hitta en lösning för vidare finansiering.

“Det har inte gått helt enligt plan. Vi tittar på flera olika möjligheter framåt. Det är inte helt klart om det blir en ny kapitalrunda eller någon slags vidareutveckling på annat sätt”, säger Oscar Rundqvist.

Betyder det att ni tittar på möjligheten att sälja hela bolaget?

“Jag kan inte uttala mig om det just nu. Vi har flera olika dialoger igång och håller alla möjligheter öppna.”

Läs fler artiklar
LÄS MER