Royal Designs vd bekräftar: ”Vi överväger en börsnotering”

Royal Design Verdane
Royal Designs vd bekräftar: ”Vi överväger en börsnotering”

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Omsättningen för e-handelsbolaget mer än dubblad första halvåret.

Breakit kunde för två veckor sedan avslöja att Royal Design, som säljer inredningsprodukter på nätet och via egna fysiska butiker, förberedde en notering på Stockholmsbörsen till hösten. Enligt våra källor har investmentbanken anlitats som rådgivare och värdet på hela Royal Design väntas bli runt 1 miljard kronor.

Nu kommenterar grundaren och vdn Hans Bengtsson för första gången Breakits uppgifter:

”Vi har stora planer på gång för vårt företag och börsnotering är ett alternativ som vi överväger. Men det finns också andra sätt att finansiera vår expansion”, säger han.

Hans Bengtsson och hans kollega Andreas Ekberg grundade bolaget 1999 och har gått med vinst hela tiden. Annars är lönsamheten bland många andras svenska e-handlare dålig och Hans Bengtsson ser en möjlighet att växa verksamheten ytterligare genom förvärv.

”Det finns flera intressanta bolag. När du kommit upp till en omsättning runt 100 miljoner kronor har många svårt att fortsätta växa. Vi kan tänka oss att köpa företag”, säger han.

Tillväxten för Royal Design fortsätter att vara stark. Under första halvan av bolagets verksamhetsår hamnade omsättningen på 243 miljoner kronor vilket var en ökning med 119 procent jämfört med motsvarande tidpunkt i fjol. I maj 2014 gjorde Royal Design sitt första större förvärv när bolaget köpte konkurrenten Rum21 från dåvarande Cdon (heter numera Qliro) för 68 miljoner kronor. Om man bortser från det köpet så var den organiska tillväxten 44 procent den aktuella perioden.

”Vi gjorde en rörelsevinst på 16,5 miljoner kronor de här sex månaderna och känner att vi på allvar kan få ut stordriftsfördelar från vår organisation nu”, säger Hans Bengtsson.

Grundarparet Hans Bengtsson och Andreas Ekberg är fortfarande storägare i Royal Design. På ägarsidan finns numera också riskkapitalbolagen Verdane och Eequity.

Läs fler artiklar
LÄS MER