Hyperloop-avhoppare startar konkurrent

Finwire / Breakit

"Det finns många sätt att göra Hyperloop på"

Hyperloop Ones medgrundare Brogan BamBrogan har startat det konkurrerande företaget Arrivo, rapporterar Recode.

Arrivo kommer att designa både infrastrukturen av transportsystemet men även de fordon som ska forsla gods och människor i nära ljudets hastighet.

"Det finns många sätt att göra Hyperloop på. Elon Musks utkast till supertågtekniken var inte ett recept, det var en inspirerande startpunkt. Jag tror att det finns många olika sätt att differentiera verksamheten och det som avgör är det företag som tjänar marknaden bäst. På Arrivo satsar vi på att lansera en stor bredd på produkten", säger han till sajten.

Brogan BamBrogan har tidigare lämnat företaget och stämt Hyperloop One bara dagar efter att han lämnade sin tjänst som teknikchef och anklagade bland annat företagets chefer Shervin Pishevar och Rob Lloyd med flera för att de satt sina egna intressen före företaget.

Konflikten växte när företaget då hävdade att BamBrogan försökt få med sig anställda för att starta konkurrerande verksamhet.

I november nådde parterna en överenskommelse.

Företaget Hyperloop Transportation Technologies, HTT, är det tredje företaget inom samma bransch som vill sälja snabbtågstekniken runt om i världen.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER