Sök

Svenska bemanningssjätten köper upp kodar-startup i USA

Academy

Ungdomar blickar in i framtiden på en kodarmässa i Hamburg. Foto: AP.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Academy vill lösa kompetensbristen inom it-sektorn. Nu sväljer bolaget kodarskolan Wyncode.

Academic Work, ett miljardbolag sett till omsättningen, startade 2015 systerbolaget Academy. Affärsidén är att lösa kompetensbristen inom it- och tekniksektorn. 

Nu köper Academy, via ägarbolaget Academic Work X, Wyncode – ett amerikanskt bolag fokuserat på intensivutbildningar av programmerare. 

Wyncode grundades 2014 och är baserat i Miami. 

”Förvärvet är mer av ett strategiskt samarbete som öppnar upp för en mängd möjligheter, som kompetensutbyte kring pedagogik, utbildningsinnehåll och kommersiellt erbjudande. Men lika viktigt är att vi får en tydligare närvaro på den amerikanska marknaden där det just nu händer otroligt mycket inom utbildningssektorn”, säger Micael Holmström, vd för Academy i ett pressmeddelande. 

I Sverige är bristen på kodare och utvecklare välkänd. Enligt Academy är situationen liknande i USA. Förvärvet blir en del i att kunna kapitalisera på den bristen.

”Vår förhoppning är att det även kommer att gynna utbildningssektorn och det svenska näringslivet i stort, där synen på utbildning har varit i princip oförändrad i bokstavligen hundra år”, säger Micael Holmström,

Läs mer