Breakit - Facebook utökar betald ledighet i samband med dödsfall i familjen
Foto: TT

Facebook utökar betald ledighet i samband med dödsfall i familjen

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit
08 feb 2017, kl 10:29

Facebook vidtar ett par åtgärder inom området för betald ledighet i samband med dödsfall i familjen.

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit
08 feb 2017, kl 10:29

Det skriver Business Insider.

Åtgärderna kommer efter att maken till bolagets operativa chef Sheryl Sandberg oväntat omkommit under en resa i Mexiko 2015.

Efter att bolaget visat stor flexibilitet kring dödsfallet uppgav Sheryl Sandberg i ett blogginlägg att man nu vill göra mer för sina anställda.

Facebook kommer enligt sin chef att bland annat utöka den betalda familjeledigheten med upp till sex veckor för anställda som måste ta hand om en sjuk släkting. Vid dödsfall kommer den betalda ledigheten att uppgå till 20 dagar om det handlar om förlust av nära anhörig.

Enligt amerikansk lag är anställda garanterade tolv veckor av ”rimlig” frånvaro vid vissa familje- och medicinska situationer. Detta inkluderar också en familjemedlem med ett allvarligt hälsotillstånd.

Vidare tvingar lagen företag med 50 eller fler anställda att ge nya föräldrar tolv veckors ledighet, utan krav på betald lön. Policyn är också begränsad till heltidsanställda som arbetat för företaget i över ett år. Därmed omfattar den endast cirka 60 procent av alla arbetare i USA.

Läs mer om:
Läs fler artiklar
Läs nästa artikel