Sök

Efter Petter Stordalens investering – nu tar Tibber in färska miljoner

WellstreetTibber

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Tibber, med hotellkungen Petter Stordalen som investerare, fyller sin kassa med nya miljoner. Samtidigt lanserar bolaget nu sin energi-app på bred front.

I höstas kunde vi berätta om den svensk-norska startupen Tibber. Bolaget, som har utvecklat en mobilapp som hjälper användarna att handla el automatiskt med hjälp av självlärande teknik, fick då in 7 miljoner kronor i riskkapital från hotellmiljardären Petter Stordalen och riskkapitalbolaget Wellstreet.

Nu står det klart att Tibber, i samband med att tjänsten lanseras på den svenska och norska marknaden, fyller på kassan med ytterligare 3 miljoner kronor.

Pengarna kommer den här gången från den norska forskningsfonden RFF Vest och ska användas för utvecklingen av artificiella intelligens för energieffektivisering i hemmen.

“Vi har utvecklat Tibber under ett år och nu gör vi det möjligt för alla hem att ta kontroll över elen genom sin mobil och ny teknik. Med smarta inköp och styrning av elen kommer alla svenska hem kunna få helt ny insikt och upplevelse av hemmet”, säger Daniel Lindén, grundare av Tibber i en kommentar. 

Den norska hotellkungen Petter Stordalen klev in som investerare i bolaget efter att han hört deras pitch i samband med en pitchtävling.

Läs mer