Sveriges 101 supertalanger har utsetts – hon toppar den heta listan

Breakit - Sveriges 101 supertalanger har utsetts – hon toppar den heta listan

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Michelle Kadir, som lämnade Spotify för att styra upp Sony Musics digitala satsningar, toppar årets lista över Sveriges 101 "supertalanger".

De senaste tio åren har tidningen Veckans affärer utsett något som de kallar för “Sveriges 101 Supertalanger”. Det handlar om entreprenörer, karriärister, influencers, samhällsbyggare och finansfolk som har “satt avtryck på Sveriges näringsliv”.

Exakt hur listan tas fram är inte glasklart – men den tenderar att bli en rejäl snackis.

Nu är årets lista klar och på förstaplats bland supertalangerna hamnar Michelle Kadir på Sony Music. Hon lämnade för cirka två år sedan sitt toppjobb på Spotify för att bli digital chef på skivbolagsjätten i Sverige. Hon har därefter arbetat hårt för att öka transparensen i den ofta röriga musikbranschen. Hon har bland annat byggt en app som ska lösa många problem för artisterna.

”Streaming genererar oerhört mycket data, men ingen har nyttjat det tidigare från skivbolagens sida. Det här har varit en hjärtefråga för mig sedan jag bestämde mig för att gå tillbaka till skivbolagsvärlden”, sade Michelle Kadir, digital chef på Sony Music i Sverige, då.

Bland talangerna återfinns förutom Michelle Kadir även en rad andra namn som är bekanta för Breakit-läsaren. Framgångs-poddaren Alexander Pärleros toppar exempelvis listan över entreprenörstalanger. Man lyfter bland annat fram försäljningen av hans startup Mobilio.se till Schibsted (som sedermera lades ner).

Bland influencer-talangers lyfts exempelvis Paulina Modlitba Söderlund, som nyligen intervjuades på Breakit, som en av topptalangerna.

Läs om Michelle Kadirs beslut att lämna Spotify och hennes första möte med Daniel Ek här.

Läs fler artiklar
LÄS MER