Fingerprint släpper siffror för helåret – sämre än väntat

Breakit - Fingerprint släpper siffror för helåret – sämre än väntat

Foto: TT

Finwire / Breakit

Fingerprint Cards rapporterar lägre omsättning och resultat än väntat i fjärde kvartalet. Utdelningen höjs betydligt mer än väntat. Bolaget upprepar prognoser för 2017.

Sensorbolaget Fingerprint är ständigt i hetluften. I går kom nyheten att bolaget lägger nära en miljard kronor på att köpa upp Delta ID, ett Silicon Valley-baserat företag som sysslar med  teknologi för irisigenkänning.

Likt Fingerprints sensorer, utvecklade för fingeravtrycksläsning, kan Delta ID:s teknik användas för att låsa upp exempelvis en smartphone. 

Samtidigt skakas Fingerprint av nya misstankar om insiderhandel, vilket är intressant då kursen har fallit brant den senaste tiden

Mot denna fond släpptes i dag Fingerprints nya kvartalsrapport. 

Under det fjärde kvartalet 2016 ökade intäkterna till 1.619 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning på 20 procent jämfört med motsvarande period föregående år. 

Omsättningen är således lägre än förväntat. Marknaden hade räknat med 1.680 miljoner kronor, enligt konsensus från Inquiry Financial.

Bruttomarginalen landade i sin tur på 44,2 procent (46,5), väntat var 47,3 procent.

Rörelseresultatet uppgick till 547,6 miljoner (517,6), väntat var 620 miljoner. 

Styrelsen föreslår samtidigt en utdelning med 2 kronor per aktie (0) ,väntat var 0,50 kronor. Det är Fingerprints första utdelning någonsin.

Fingerprint Cards spår vidare en omsättning på 7 500 - 9 500 miljoner kronor för 2017.  Marknadens förväntningar låg på 7 892 miljoner kronor i försäljning under 2017.

Fingerprint räknar också med att rörelsemarginalen ska överstiga 35 procent 2017, vilket är en upprepning.

Fingerprints vd Christian Fredrikson kommenterar:

"Efter ett innehållsrikt 2016, har vi även fått en händelserik start på 2017. Jag är mycket glad över att tidigare i veckan ha kunnat informera om vårt strategiska förvärv av Delta ID - ett förvärv som jag ser som ett viktigt steg i utvecklingen av vår verksamhet. Delta IDs världsledande teknologi för irisigenkänning kompletterar vår nuvarande biometriska teknologiplattform för fingeravtryckssensorer och stärker vårt erbjudande."

Läs fler artiklar
LÄS MER