Nu ökar Breakit tempot – skriver avtal med nyhetsbyrån Finwire

AktietorgetFirst North

Olle Aronsson och Stefan Lundell, medgrundare av Breakit, samt delar av teamet bakom Finwire. Foto: Ann Jonasson och Rikard Jansson.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Fler snabba artiklar blir att vänta när Sveriges vassaste techsajt fyller på med texter från börsbevakaren Finwire.

Det är snart två år sedan Breakit lanserades med pomp och ståt. Då var ambitionen att bli det självklara mediet för den svenska tech- och startupscenen. Vi vågar påstå att vi kommit en bra bit på vägen – men självklart finns alltid utrymme för förbättring.

Därför har Breakit nu tecknat ett avtal med nyhetsbyrån Finwire.

"Det känns jättekul att få Finwire på plats. Det gör att vi kan ägna mer tid åt vår egen kvalitetsjournalistik samtidigt som vi kan leverera fler snabba och skarpa technyheter till läsarna", säger Stefan Lundell, innehållschef på Breakit.

Finwire startades 2013 av Mats Hård och Fredrik Hansson och började som en bevakare av de mindre aktiehandelslistorna – som NGM och Aktietorget – och småbolag. Mats Hård menar att hans bolag skiljer sig där från konkurrenter som Reuters och Direkt, som är mer fokuserade på de största jättarna på börsen.

“Innan vi började hade det inte hänt något i den här branschen på väldigt många år. De stora leverantörerna riktade sig mot samma typ av kunder med samma produkt. Jag tror att vi har påverkat marknaden mycket genom att komma in och göra något annorlunda. Det skrivs mer om småbolag idag än det gjorde innan”, säger han.

På senare år har dock Finwire breddat sin bevakning till att även omhandla internationella och inhemska jättar, som Ericsson, Facebook och Intel.

Finwire ligger i dagsläget på en årsomsättning på närmare 10 miljoner kronor med en vinstmarginal på 25 procent.

Med Breakits avtal kommer kraften från nyhetsbyråns tio reportrar skjutas till utöver Breakits ordinarie manskap.

På Breakit kommer det dock alltjämt att vara ett stort fokus på tech och innovativa tillväxtbolag.

Vilken typ av innehåll kan våra läsare förvänta sig med det nya avtalet?

“Mycket av våra nyheter handlar om notiser. Snabba, relativt korta telegram och även att ge lite internationell utblick. Långa gräv och avslöjanden gör Breakit själva stort sett”, säger Mats Hård.

Läs mer