Medieprofilen Cecilia Beck-Friis nya VR-bolag landar storkund

Medieprofilen Cecilia Beck-Friis nya VR-bolag landar storkund

Finwire / Breakit

Det nystartade VR-bolaget Rayvr inleder ett samarbete med SJ.

I höstas kunde vi berätta att medieprofilerna Cecilia Beck-Friis, Per Åström och Anders Ribbing dragit igång virtual reality-bolaget Rayvr. Tanken är att bolaget, som startades så sent som i somras, ska hjälpa företag att nå ut med sitt innehåll med hjälp av VR-teknik.

Nu står det klart att bolaget inlett ett samarbete med SJ. Med hjälp av en tre minuter lång VR-film ska SJ visa sina kunder och personal hur de framtida X2000-tågen kommer att se ut.

Filmen har tagits fram av Rayvr och SJ:s innovationscenter SJ Labs.

"VR ger helt nya möjligheter att visualisera och skapa upplevelser som adderar tydligt värde. SJ är offensiva med att testa och innovera. Vårt samarbete visar vilken enorm nytta VR tillför, inte minst som besluts- och förankringsverktyg", säger Cecilia Beck-Friis, VD på Rayvr.

Vad den nya storkunden innebär för VR-uppstickaren i kronor och ören framgår däremot inte. Medgrundaren Per Åström kommenterar i ett mejl till Breakit:

"Vi är bägge väldigt nöjda med affären och samarbetet. För oss är det även kul att kunna visa vilket värde och affärsnytta man kan skapa med hjälp av VR."

Premiärturen för det första nya X2000-tåget väntas lanseras i tredje kvartalet nästa år. Sedan kommer successivt fler tåg ut i trafik. Under år 2020 ska samtliga X2000 ha fått ny inredning, nya stolar, ny bistro, nya digitala skärmar och nya tekniska system.

Läs fler artiklar
LÄS MER