Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Familjen Wattin köper in sig i Truecaller: "Är imponerade av omställningen till lönsamhet"

Artikel bild
Alan Mamedi, vd och medgrundare Truecaller.

Truecaller har haft enorm tillväxt – men stora förluster. Nu kliver en välkänd investerare in i telefonboksappen, som uppges ha vänt till vinst.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Det är familjen Wattin som via sitt privata investmentbolag Inbox Capital i det tysta seglat upp som storinvesterare i telefonboksappen Truecaller.

John Wattin grundade miljardbolaget Enator och hans son Martin Wattin gör nu investeringar med fokus på tech-sektorn. I portföljen finns bland större aktieposter i fiskeappen Fishbrain, den digitala vårdcentralen Min Doktor och spartjänsten Qapital.

Breakit har begärt ut aktieboken i Truecallers ägarbolag True software och där framgår att Inbox Capital nu äger 0,6 procent av aktiekapitalet, till ett värde av cirka 25 miljoner kronor. 

Martin Wattin bekräftar i ett mail att investeringen skett i närtid och poängterar att han följt bolaget under många år.

”Jag har lärt känna (grundarna) Alan (Mamedi) och Nami (Zarringhalam) så nu när möjligheten dök upp kändes det som rätt timing att komma in”, skriver han.

I de årsredovisningar som offentliggjorts från Truecaller har det framkommit att bolaget gjort stora förluster i uppbyggnaden av verksamheten.

2015 blev förlusten 182,5 miljoner kronor samtidigt som omsättningen slutade på blygsamma 2,8 miljoner kronor. Men nu verkar utvecklingen vänt på allvar.

Breakit har tidigare haft källor som uppgett att verksamheten går runt och det är uppgifter som Martin Wattin också bekräftar i sitt mailsvar:

”Vi tror mycket på bolaget och är imponerade av omställningen till lönsamhet med bibehållen enormt stark tillväxt”, skriver han. 

I mars förra året passerade Truecaller en kvarts miljard användare och Alan Mamedi har i tidigare intervjuer sagt att tillväxten ligger på mellan 100.000 och 200.000 nya användare - per dag.  

LÄS MER: KOLLA IN HELA TREUCALLERS AKTIEÄGARLISTA 

Läs mer