Fingerprint-toppen Lars Söderfjell lämnar styrelsen: "Jag är oskyldig"

Fingerprint
Fingerprint-toppen Lars Söderfjell lämnar styrelsen: "Jag är oskyldig"

Erik Wisterberg

Reporter

Turerna kring Fingerprint forsätter. Nu hoppar brottsanklagade Lars Söderfjell av styrelsen.

Lars Söderfjell lämnar "på eget initiativ styrelsen i Fingerprint Cards efter dialog med styrelsen".

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande. 

"Trots att jag anser att jag är oskyldig, har jag efter noga övervägande, och med bolagets bästa i fokus, kommit till beslutet att omedelbart lämna styrelsen i Fingerprint Cards. Jag tycker samtidigt det är väldigt tråkigt, eftersom Fingerprint Cards är ett fint bolag som jag har en nära relation till" säger Lars Söderfjell i pressmeddelandet.

Klockan 11.10 på måndagen kom det dramatiska beskedet. Börsbolaget Fingerprints ex-vd Johan Carlström och styrelseledamoten Lars Söderfjell hade under morgonen gripis och sedan anhållit misstänkta för marknadsmissbruk.

De släpptes på fri fot efter förhör under tisdagen, men är fortfarande misstänkta. Bakgrunden är aktieaffärer före Fingerprints vinstvarning i december.

Johan Carlström är misstänkt för grovt insiderbrott. Misstanken mot Lars Söderfjell handlar om obehörigt röjande av insiderinformation. De båda har via sina advokater nekat till brott.

I höstas tvingades Lars Söderfjell ta tjänstledigt från sitt jobb som aktiestrateg på Swedbank på grund av sitt styrelseuppdrag i Fingerprint. 

Läs fler artiklar
LÄS MER