Flaggar för ny storinvestering - 740 miljoner in i spelstudio

Breakit - Flaggar för ny storinvestering - 740 miljoner in i spelstudio

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

“Det här är helt i linje med vår strategi att investera i digitalt innehåll”

Den svenska mediejätten MTG fortsätter att skifta fokus från traditionell till digital media. På onsdagsmorgonen meddelar MTG att man sålt sina 50 procent av aktierna i det tjeckiska TV-bolaget FTV i en affär som värderar hela FTV till 2,2 miljarder kronor.

Pengarna från försäljningen planerar MTG att tryck in i den tyska spelstudion Innogames. MTG äger sedan tidigare 21 procent av aktierna i Innogames men planen är nu att öka ägandet till 51 procent.

“Vi överväger att investera en del av pengarna (från FTV-försäljningen) i Innogames. Det här är helt i linje med vår strategi att investera i digitalt innehåll”, säger Jørgen Madsen i en kommentar.

Innogames har i dagsläget ett marknadsvärde på 260 miljoner euro (2.470 miljoner kronor). Ett köp av ytterligare 30 procent av spelstudion motsvarar en investering på runt 740 miljoner kronor.

Innogames nisch är gratisspel över internet. Bland titlarna, som lockat över 150 miljoner registrerade spelare, finns Elvenar, Tribal Wars I & II, Grepolis, The West och Forge of Empires.

”Vi tittar på sätt att förbättra vår närvaro online och har letat efter en spelstudio som står för ett starkt historieberättande, som också kan förvandla det till skalbara intäkter. Innogames har ett extremt starkt track rekord, och har visat att de inte bara är beroende av en eller två stora försäljningssuccér”, sade Jørgen Madsen Lindemann, koncernchef för MTG till Breakit i samband med att MTG köpte de första 21 procenten i Innogames.

Läs fler artiklar
LÄS MER