Ny svensk dejtingapp ger sig in i kampen om singlarnas kärlek

Breakit - Ny svensk dejtingapp ger sig in i kampen om singlarnas kärlek

Foto: pressbild 7heaven/ Flickr/ Guian Bolisay

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

7heavens grundare Stefan Bergström siktar på snabb expansion med riskkapital i ryggen.

De senaste åren har antalet dejtingappar exploderat. På en marknad med etablerade produkter som Badoo, Zoosk och Tinder, för att inte tala om sajter som match.com och happy pancake, kan det tyckas att behovet av sätt att möta folk i mobilen skulle vara uppfyllt. Men Stefan Bergström tror sig hittat en lucka på den tuffa dejtingmarknaden.

“Undersökningar visar att det som flest oroar sig när de dejtar online är falska profiler. När de träffar personerna på riktigt visar det sig ofta att de är tio år äldre eller tio kilo tyngre än på sina bilder”, säger Stefan Bergström.

Osäkerheten för användarna kring hur de potentiella dejterna verkligen ser ut tar 7heaven hand om genom att bara göra det möjligt att ladda upp bilder inom sex timmar efter att de har tagits. Bilden ligger sedan kvar på profilen med en datumstämpling och en angivelse på vilken ort den tagits i.

“I andra appar kan användare säga att de är i en viss stad när de egentligen kanske sitter i ett helt annat land”, säger Stefan Bergström.

Precis som i övriga dejtingappar ligger minimalt fokus på vad folk skriver om sig själva. Istället får deras selfies tala för sig själva och det är fritt fram att gilla. När två personer gillar varandra blir det en träff, just som på Tinder. Det som skiljer 7heaven från andra dejtingsajter är att appen också gör det möjligt för användare att hjälpa sina vänner att hitta den rätta.

“Om jag till exempel ser en tjej som inte lockar mig, men jag har en kompis som jag tror skulle gilla henne så kan jag skicka en länk, jag kan alltså dela kontakter”, säger Stefan Bergström.

Det går också att i appen lägga upp selfies med olika budskap à la Instagram som visas i flödet för samtliga användare.

"Vi har försökt ge den fler sociala funktioner. Det här kan vara ett sätt att hitta vänner också, det måste inte bara vara hardcore dejting”, förklarar Stefan Bergström.

Han berättar att affärsmodellen också skiljer sig från andra dejtingsajter. Att ladda ner appen är för som de flesta andra gratis, men vill du börja chatta med någon kostar det nio kronor från tredje meddelandet.

“Men du kan chatta så mycket du vill med den personen och om du vill ta ett uppehåll finns konversationen kvar ett halvår senare”, säger Stefan Bergström.

För den som är väldigt aktiv finns obegränsat med chattar för 89 kronor i månaden. Så småningom ska det att också gå att ringa till den du chattar med och tjänsten ska bli internationell.

“Vi har inlett samarbeten och ska lansera i Kroatien, Schweiz och Dubai i juni”, berättar Stefan Bergström.

För att kunna göra det och utveckla produkten vidare drar de strax i gång en finansieringsrunda. Hittills har de tagit in 4,5 miljoner kronor, men målet för nya rundan är betydligt högre.

“Vi behöver få in 10 miljoner kronor för att lansera internationellt och bygga upp organisationen”, säger Stefan Bergström.

Läs fler artiklar
LÄS MER