Izettle släpper ny tjänst – tar upp kampen med Billogram

Breakit - Izettle släpper ny tjänst – tar upp kampen med Billogram

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Izettle lanserar en faktureringstjänst för småföretagare.

För ett par veckor sedan kunde vi rapportera att det svenska betalbolaget Izettle, som låter småföretagare ta betalt med hjälp en app och en kortläsare, fyllt på sin kassa med 440 miljoner kronor. Pengarna kom den gången i form av lånefinansiering från amerikanska Victory Park Capital. 

Bolaget meddelade då att pengarna ska användas till att finansiera Izettle Advance - en tjänst som låter Izettle-kunder få ett slags förskott på framtida intäkter. 

Enkelt uttryckt kan man säga att Izettle lånar pengar för att låna ut dem till sina kunder.

Nu står det klart att Izettle breddar sin portfölj av tjänster ytterligare. Idag meddelar bolaget att man lanserar tjänsten Izettle Invoice.

Det innebär att betalbolaget går från att tidigare rikta sig till företagare som tar betalt med kort, exempelvis en liten butik, till att rikta sig mot exempelvis rörmokare, servicetekniker och hantverkare.

“Svenska småföretagare, speciellt inom servicesektorn, spenderar en stor del av sin arbetstid på administration. Genom att kontinuerligt expandera vår produktsvit, nu med iZettle Invoice, växer vi vidare med våra kunder” säger Jacob de Geer, vd på iZettle. 

Det innebär att Izettle blir en konkurrent till faktureringsstartups som Billogram och finska Zervant.

Den nya tjänsten kommer att vara app-baserad och är inledningvis kostnadsfri. 

Izettle grundades av Jacob de Geer och Magnus Nilsson 2010. Bolaget finns i dagsläget på 12 marknader i Europa. I USA finns Square, som har ett liknande erbjudande. Square har nyligen aviserat ett intåg i Europa. 

Värderingen på Izettles senaste nyemission landade på 4,2 miljarder kronor. Det är samma värdering som rapporterades när Izettle 2015 tog in 570 miljoner kronor.

Fakta: Här är Izettles 10 största ägare

Uppgifterna kommer från Izettles extra bolagsstämma 28 december 2016. 

1. Index Ventures, 12,5%

2. Cleantech Europe, 11,9%

3. Ichip Holding AB (Jacob De Geer/Magnus Nilsson), 8,3%

4. Jacob De Geer 8,1%

5. Intel Capital Corporation 7,6%

6. SEB/Seb Trygg Liv, 5,9%

7. Creandum, 5,3%

8. Northzone 4,9%

9. Dawn Capital, 3,7%

10. Santander 3,1%

Läs fler artiklar
LÄS MER