Efter Fundedbyme - nu blir Pontus Frohde vd på Charge Amps

Efter Fundedbyme - nu blir Pontus Frohde vd på Charge Amps

Pontus Frohde blir ny chef på Charge amps.

Johanna Ekström

Reporter

Pontus Frohde går från Fundedbyme till laddbolaget Charge Amps.

I augusti berättade Pontus Frohde, som då var operativ chef på crowdfundingbolaget Fundedbyme, att han lämnade sin tjänst. Skälet som uppgavs var att han ville vidare i karriären efter 3,5 år på bolaget.

Nu har Pontus Frohde fått nytt jobb. Den 1 februari kliver han in som vd på Charge amps, som utvecklar och tillverkar laddlösningar för elbilar och laddhybrider.

“För första gången i min karriär kommer jag arbeta med produkter som faktiskt har möjlighet att förändra världen på riktigt och detta på en marknad som kommer att explodera de kommande åren”, säger Pontus Frohde i ett uttalande.

I våras värderades Charge amps till 100 miljoner kronor när den befintliga ägaren, bensinmacksjätten OK Ekonomisk förening, utökade sin ägarandel.

Frohde tar över vd-rollen i bolaget efter Charlotte Eisner som går vidare till en tjänst inom affärsutveckling och försäljning på Charge amps.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att den internationella expansionen kräver en förändrad organisation med mer fokus på bland annat teknisk hårdvara. I dag finns bolaget i 30 länder. 

Charge Amps har sedan start 2012 dubblat omsättningen varje år samt redovisat svarta siffror. 

Läs fler artiklar
LÄS MER