Uppsalabolaget Imint utvecklar videolösning åt Samsung Electronics

Imint
Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Mjukvarubolaget Imint har tecknat ett utvecklingsavtal med sydkoreanska Samsung Electronics.

Avtalet innebär en anpassning av Imints mjukvara Vidhance till en ny produkt som inte är en smartphone, men som är i kategorin konsumentelektronik. Projektet är uppdelat i faser och kunden har rätt att avbryta projektet inför varje fas. Ordervärdet vid fullt utförande, uppskattas till cirka 800.000 kronor.

Samsung Electronics Co är ett dotterbolag i Samsung-koncernen. Avtalet innebär att Imint vidareutvecklar och anpassar mjukvaran Vidhance till en ny produkt som ännu inte är lanserad.

Huvudelen av uppdraget är planerat att utföras under våren 2017 och avtalet ger också kunden begränsad licensrätt till den nyutvecklade mjukvaran. Av sekretesskäl kan inte mer information publiceras om projektet eller den planerade produkten.

"Vi är naturligtvis mycket stolta att få det här förtroendet från ett av världens ledande bolag inom konsumentelektronik. Även om ordervärdet inte är signifikant, så ger det oss en chans att visa våra förmågor både vad gäller teknikens potential och vårt sätt att hantera kundprojekt", kommenterar Andreas Lifvendahl, vd i Imint.

Aktietorget stoppade Imints aktie i fredags den 20 januari. Bolaget har därefter bekräftar att Vidhance videostabilisering finns i Huawei Mate 9. 

Handeln med aktier i Imint kommer att återupptas idag den 23 januari vid den ordinarie öppningen klockan 09.00. Det skriver Aktietorget i ett pressmeddelande. 

Läs mer