Sök

Wellstreet går in signeringsstartupen Scrive: “Packat och klart för expansion”

WellstreetScrive

Mikael Wintzell, medgrundare av riskkapitalbolaget Wellstreet. Foto: Jonas de Lange.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Wellstreet smyger in som en sista investerare när Scrive avslutar sin senaste kapitalrunda. Nu laddar Scrive för monsterrunda.

Scrive har tagit fram en mjukvara för digital signering som ska göra alla pappersavtal digitala. I somras kunde Breakit rapportera att bolaget höll på med en riskkapitalrunda på totalt 7 miljoner kronor. Då hade man fått in bland annat Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski som investerare.

Nu har bolaget stängt kapitalrundan – som landade på totalt 10 miljoner kronor – och fått in ytterligare en investerare. Det är riskkapitalbolaget Wellstreet som nu har tagit en del av emissionen.

“Jag har jobbat med Lukas (Duczko, grundare av Scrive) och Scrive i närmare sex månader med bland annat kommerisialisering och marknadsstrategi. Jag har identifierat att bolaget har en otroligt bra produkt, ett bra erbjudande och en otroligt stark go-to-market-strategi”, säger Mikael Wintzell, partner på Wellstreet, och fortsätter:

“Efter många år och många utmaningar är bolaget jäkligt bra positionerat inför 2017. Med den här kapitalrundan är det paketerat och klart för en större expansionsrunda som kan ta bolaget globalt.”

Lukas Duczko på Scrive kommenterar:

“Mikael är extremt intressant för oss att ha med när vi preppar för en större kapitalrunda. Han kan internationell expansion som få andra i Sverige.

Innan Mikael Wintzell blev riskkapitalist var han i flera år vice-kommersiell chef på Klarna och var delaktig i lanseringen av Klarnas produkter på en rad olika marknader.

Nu blir det alltså en slags reunion på investerarfronten när han investerar tillsammans med sin tidigare chef Sebastian Siemiatkowski.

Kommer ni att investera i Truecaller också eftersom Sebastian Siemiatkowski har gjort det?

“Nej, värderingsmässigt är nog Truecaller närmare hans plånbok än min. Det får du gärna citera mig på”, säger Mikael Wintzell och skrattar.

Trots att Scrive precis har stängt sin finansieringsrunda väntar nu en större kapitalrunda inom en snar framtid. Exakt hur mycket kapital Scrive satsar på att ta in under våren vill inte Lukas Duczko berätta men indikerar att det handlar om stora belopp.

“Nu lanserar vi snart en produkt som vi tror att andra snabbt kommer försöka kopiera. Då måste vi ha rejält med kapital så vi kan lansera på flera marknader samtidigt”, säger Lukas Duczko.

I kapitalrundan värderades Scrive till drygt 70 miljoner kronor. Scrive har hittills tagit in närmare 40 miljoner kronor i riskkapital. Utöver Wellstreet och Sebastian Siemiatkowski har även familjen Wattins startuplåda, Inbox capital, investerat.

Läs mer