Drönarstartupen Starship Technologies inleder tester i USA

Finwire / Breakit

Startupen Starship Technologies, som utvecklar drönare för markleveranser, har tagit klivet in på den amerikanska marknaden.

Det har man gjort genom ett samarbete som inkluderar matleveranstjänsten DoorDash och leveransföretaget Postmates. Tillsammans har trion låtit de små rullande vagnarna få inleda sina provkörningar i Washington D.C. och Redwood City i Kalifornien, skriver Techcrunch.

Äventyret i USA kommer bara två dagar efter att Starship tillkännagivit en finansieringsrunda på 17,2 miljoner dollar. Rundan leddes av den tyska fordonskoncernen Daimler.

Det framgick inte då vad Starship planerade att göra med pengarna, men nu verkar man i alla fall ha fått en antydan. Bolaget har också nyligen påbörjat ett pilotprogram i Europa med kunder som bland annat brittiska matleveransföretaget Just Eat.

Starship Technologies grundades i Estland 2014 av de tidigare Skype-cheferna Ahti Heinla och Janus Friis. Företaget erbjuder drönare som kan leverera upp till tre shoppingpåsar på cirka 30 minuter.

Läs fler artiklar
LÄS MER