Ny chef lämnar Uber Sverige – “Uber pop var en fantastisk tjänst”

Uber Uber
Ny chef lämnar Uber Sverige – “Uber pop var en fantastisk tjänst”

Oliver Carrá, avgående kommunikationschef på Uber i Skandinavien och Baltikum. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Taxibolagets kommunikationschef för Skandinavien och Baltikum Oliver Carrá lämnar bolaget efter 1,5 år.

I oktober 2016 meddelade den amerikanska techjätten att bolagets Sverigechef Alok Alström hoppat av. Beslutet grundade sig i frustration över att inte ha lyckades få staten att ändra åsikt om lågpristjänsten Uber pop.

Nu följer ytterligare en högt uppsatt chef i den svenska organisationen efter. Det rör sig om Oliver Carrá, bolagets kommunikationschef och ansikte utåt. Han berättar för mediesajten Dagens media att lämnar sin post efter 1,5 år.

“1,5 år är en lång tid när det händer så mycket som det gör på en startup i hög tillväxt. Vi har lanserat nya produkter och stängt produkter som Uberpop, och vi har gått från två till fem städer i Sverige. För att nämna något av det. Det känns som att jag har varit på Uber mycket längre än så. Självklart känns det tudelat att sluta, men att byta jobb ska alltid vara ett svårt beslut, annars har man stannat för länge”, säger han till sajten.

Till Dagens media berättar han även att han närmast kommer att ta sig an en konsulttjänst på IP-telefonibolaget Rebtel.

“Det har varit lite av en röd tråd för mig att söka mig till bolag där det händer mycket och där man har en förändringsagenda”, säger han.

Oliver Carrá fortsätter i sin nuvarande roll till februari medan bolaget letar en efterträdare.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln skrev vi att Oliver Carrá är kommunikationschef för Uber i Sverige. Korrekt är alltså att han är kommunikationschef för hela Skandinavien och Baltikum.

Läs fler artiklar
LÄS MER