Zalando expanderar i Sverige - öppnar första lagret i Norden

Breakit - Zalando expanderar i Sverige - öppnar första lagret i Norden

Finwire / Breakit

Tyska e-handelsjätten satsar i Sverige - ska skapa "hundratals jobb"

Tyska e-handelsjätten Zalando, med Kinnevik som storägare med 32 procent av bolaget, satsar på att expandera i norden. Som ett led i planerna öppnar man därför sitt första lager i Sverige, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Lagret ska enligt bolaget öppnas i slutet i året och satsningen uppges skapa hundratals nya jobb. 

Var lagret kommer att hamna är ännu inte officiellt. Men klart är att leveranstiden för Zalandos svenska kunder kommer att sjunka från 2-5 dagar till 1-2 dagar.

I en intervju med sajten Di Digital uppger bolagets vd Rubin Ritter att lagret ska vara på mellan 20.000 och 30.000 kvadratmeter.

"Norden är en av våra snabbast växande marknader. Använder vi ett existerande lager kan vi vara igång inom ett par kvartal. Väljer vi ett nybyggt lager kan det ta uppemot ett år”, säger han till sajten. 

Nyheten om det nya lagret släpptes i samband med att Zalando presenterade sina senaste finansiella siffror. Totalt ökade bolaget omsättningen med 25-26 procent i det fjärde kvartalet. För första gången omsätter bolaget över en miljard euro under ett kvartal.

Omsättningen uppges hamna i intervallet 1 086-1 094 miljoner euro. Det justerade rörelseresultatet blev 81-104 miljoner euro.

Zalando grundades 2008 och erbjuder kläder, skor och accessoarer för kvinnor, män och barn och har fler än 1.500 globala och lokala märken.

Läs fler artiklar
LÄS MER