Björn Lindberg tog Izettle ut i världen – nu hoppar han av

Breakit - Björn Lindberg tog Izettle ut i världen – nu hoppar han av

T.h: Björn Lindberg. Foto: Izettle.

Jonas de Lange

Reporter

Björn Lindberg, affärsutvecklingschef på Izettle, lämnar bolaget.

Tidigare i veckan kunde Breakit rapportera att fintechjätten Izettle tagit ett lån på närmare en halv miljard kronor. Samtidigt som pengarna flödar in i bolaget tappar man dock en tongivande figur som jobbat nära vd:n Jacob de Geer.

Björn Lindberg var i fyra år kommersiell chef på bolaget och blev för drygt ett år sedan affärsutvecklingschef. Han har bland annat varit en nyckelperson för bolagets expansion inom EU och i Latinamerika.

“Efter väldigt mycket resande i och med att jag ansvarat för lansering och uppbyggnad på 12 marknader under majoriteten av mina 5,5 års tid på iZettle var det helt naturligt för mig att gå vidare. Att blicka tillbaka på den kommersiella lanseringen sommaren 2011 som var grymt lyckad och inse vad lite vi visste då och nu konstatera att vi 5,5 år senare är över 400 anställda och värderade till över 500 miljoner dollar kan göra vem som helst mycket stolt”, skriver Björn Lindberg i ett mejl till Breakit.

Vad han ska göra härnäst vill han inte säga mycket om men berättar att det handlar om en försäkringsstartup.

“Det är en bransch som befinner sig där Fintech var för 5-6 år sedan med väldigt liknande situation och där jag går in som COO (operativ chef reds. anm.) och där tillväxt kommer att vara fokus förstås”, skriver Björn Lindberg.

Izettle tappade nyligen även produktchefen Peder Stahle.

Läs fler artiklar
LÄS MER