Startup-profilen Jessica Stark lämnar posten som vd på SUP46

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Jessica Stark lämnar posten som vd för SUP46.

SUP46 har de senaste åren blivit något av en knutpunkt för startups i Stockholm och Sverige. Startuphubben grundades av Jessica Stark, Sebastian Fuchs och Nathalie Nylén och har idag över 100 startups som medlems- och alumnibolag.

Nu står det klart att bolaget tappar sin profil och sitt ansikte utåt, Jessica Stark.

"Jag tycker att vi har haft en fantastisk utveckling och tagit positionen som den ledande startuphuben i Norden. Men det finns otroligt mycket mer att bygga och vidareutveckla. Det är rätt tid för en ny vd att kliva in", säger hon. 

Vad är det som ska utvecklas?

"Just nu håller vi på att expandera vår satsning utanför Stockholm med distansmedlemskap. Jag kommer vara delaktig i månaderna framåt. Sedan blir det upp till den nya vd:n att se vilka fler steg vi kan ta. Det finns fortfarande jättestor utvecklingspotential", säger Jessica Stark.

Hon kommer inte sluta helt och hållet utan sitter alltjämt kvar i bolaget som delägare och styrelsemedlem.

Redan 2012 började hon och medgrundarna att smida planerna för ett eget startupkontor och 2013 var det dags. Sedan dess har bolaget växt till en omsättning på över 10 miljoner kronor och miljonvinst.

"Det var en stor utmaning när vi började att få ihop allt. Det var många som sade att det bara var att lägga ned, att det inte går att göra något bra för startups och samtidigt få affären att gå runt. Det har vi motbevisat", säger Jessica Stark.

Hur känns det nu att sluta?

"Det var naturligtvis inte ett lätt beslut men jag har reflekterat länge och kommit fram till att det är dags för ett nytt steg. Jag känner att jag har både de anställdas och styrelsens förståelse. Jag känner mig trygg i beslutet."

Vem som kommer att ersätta Jessica Stark som vd är ännu inte klart.

"Nu börjar vi med rekryteringen. Vi har sagt att jag ska kliva av någon gång innan sommaren men jag är fortfarande medgrundare. Det här är mångas baby men också min baby så vi har sagt att det ska få ta lite tid att hitta rätt person", säger Jessica Stark.

Vad Jessica Stark ska göra härnäst är ännu inte klart.

Läs mer om Jessica Stark i Breakits helgintervju här.

Läs mer