Svenska spelbolaget Starbreeze i förhandlingar med IMAX

Finwire / Breakit

Svenskbolaget förhandlar med IMAX om nya VR-satsningar.

Starbreeze och IMAX förhandlar just nu om fortsättningen av det avtal om premiumupplevelser i IMAX VR Center som presenterades i maj förra året. Då IMAX breddat erbjudandet till att inkludera allmänt tillgängliga VR-upplevelser under introduktionen av centren bedömer Starbreeze att samarbetsformen kommer att anpassas för detta, framgår det av ett pressmeddelande.

Starbreeze uppger att StarVR, som utvecklas tillsammans med Acer, idag finns på IMAX VR pilotcenter och "är ensamt om att representera en premiumupplevelse som är bättre än den VR-upplevelse kunderna kan uppleva i hemmiljö". Två av 14 stationer är utrustade med StarVR.

Häromdagen sade IMAX vd i en intervju med Fortune att bolaget primärt använder sig av HTC Vive då det finns gott om innehåll till enheten. Han sade dock samtidigt att IMAX experimenterar med StarVR.

Enligt det avtal som tecknades förra året ska samarbetet utvärderas efter en testperiod innan det tas ett beslut om hur en fortsatt kommersialisering ska utformas. Starbreeze bedömer att deras headset StarVR möter förväntningarna för det premiumsegment som avsågs när det ursprungliga avtalet slöts.

IMAX öppnade sitt första VR-center i Los Angeles den 6 januari.

Läs fler artiklar
LÄS MER