Draken upptäckte Sqore i TV – nu investeras 30 miljoner i rekryteringsbolaget

SqoreNorthzoneHR-tech

Sqores grundare. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Finansmannen Mats Gabrielsson och Northzone återfinns bland investerarna som pumpar in nya miljoner i rekryteringsstartupen.

Sqore har utvecklat en rekryteringstjänst där företag kan sätta upp olika typer av jobbsökartävlingar. Förhoppningen är att företag som jagar talanger snabbt ska kunna sålla fram de bästa kandidaterna till sina lediga tjänster.

Bolaget omsatte förra året 26 miljoner kronor och gjorde en förlust på närmare 6 miljoner kronor. De röda siffrorna har hittills täckts upp med hjälp av en tidigare investeringsrunda på 26 miljoner kronor, där riskkapitalbolaget, tillika Spotify-investeraren, Northzone var en av investerarna.

Nu har en av Sqores första investerare, Mats Gabrielsson, tecknat ytterligare aktier i bolaget, enligt ägardatabasen Vembi. Totalt investerar Mats Gabrielsson 2,5 miljoner kronor i bolaget – som en del av en finansieringsrunda på totalt 30 miljoner kronor.

Bland de andra investerarna återfinns befintliga ägare så som Northzone.

“Jag har varit med från allra första början och det är en strålande investering för mig. Vi som redan har investerat vill inte ha in några andra i det här läget”, säger Mats Gabrielsson till Breakit.

Mats Gabrielssons första investering i Sqore gjordes i tv-programmet Draknästet, där han satt i juryn tillsammans med profiler som Sven Hagströmer och Nyheter24-grundaren Douglas Roos.

Vad ska pengarna användas till?

“Nu gäller det att internationalisera bolaget och satsa på nya marknader. Sedan handlar det även om att fortsätta bygga på plattformen”, säger Mats Gabrielsson.

Hur mycket de resterande ägarna investerar i bolaget framgår inte av några handlingar, men sannolikt kommer lejonparten av kapitalet från riskkapitaljätten Northzone.

Läs mer