Wrapp fick 30 miljoner av Länsförsäkringar och Collector i höstas

Breakit - Wrapp fick 30 miljoner av Länsförsäkringar och Collector i höstas

Aage Reerslev är vd på Wrapp. Foto: Wrapp

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Wrapp har dragit i gång ett program som gör det möjligt för banker att löpande köpa in sig i marknadsföringsappen. "Då slipper man sätta ett nytt värde på bolaget varje gång", säger vd:n Aage Reerslev.

I november rapporterade vi om att bankerna Collector och Länsförsäkringar har investerat i Wrapp.

Parterna valde dock att inte avslöja summan. Nu visar dock dokumentet från Bolagsverket att Länsförsäkringar stoppade in 20 miljoner - och Collector investerade 10 miljoner. Totalt fick Wrapp alltså in 30 miljoner från bankerna som också blev tajta samarbetspartners.

Investeringarna skedde genom en så kallad konvertibel - ett lån som kan omvandlas till aktier längre fram.

Wrapps vd Aage Reerslev säger att bolaget har dragit i gång ett löpande konvertibelprogram.

“Vi tar ju successivt in nya banker som partners, och som en del av avtalet erbjuder vi dem också att köpa in sig. Eftersom vi gör det löpande blir det enklare med en konvertibel. Då slipper man sätta ett nytt värde på bolaget varje gång”, säger Aage Reerslev.

Villkoren för att konvertera lånet till aktier är förutbestämda - men storleken på kapitalrundan är inte bestämd.

“Eftersom vi fortfarande har många pågående diskussioner med banker så är det inte klart hur mycket pengar som kommer att trilla in den närmaste tiden. Men det kommer att bli mer”, säger Aage Reerslev.

Samtidigt har Wrapp börjat rulla ut sin tjänst för marknadsdata. Tanken är att den ska ge fysiska butiker lika bra analysverktyg för försäljningen som e-handlare har.

Läs fler artiklar
LÄS MER