Hans nya baby - EQT investerar i startup som hjälper obotligt sjuka

EQT Ventures My Tomorrows
Hans nya baby - EQT investerar i startup som hjälper obotligt sjuka

Hjalmar Winbladh medgrundare EQT ventures. Foto: Breakit samt Freeimages

Johanna Ekström

Reporter

My Tomorrows vill hjälpa människor med livshotande sjukdomar att få tillgång till mediciner som fortfarande inte är ute på marknaden.

Det är svenska svenska EQT Ventures, under ledning av Hjalmar Winbladh, och London/New York-baserade riskkapitalbolaget Octopus Ventures som gemensamt leder finansieringsrundan på totalt 96 miljoner kronor.

Den holländska medicinplattformen My Tomorrows vill underlätta för läkare och patienter att få tillgång till experimentella mediciner som fortfarande testas, alternativt finns tillgängliga på andra marknader. Samtidigt ger man läkemedelsbolagen ett sätt att nå ut med sina produkter i ett tidigt skede. Bolaget har kallats både för "Uber för mediciner" och "patienternas sista chans"

Kees Koolen, partner på EQT Ventures, säger i en kommentar:

“My Tomorrows passar EQT Ventures perfekt. Bolaget har möjlighet att verkligen förändra en hel industri och lösa ett problem som kan förändra många människors liv. Dessutom har de ett fantastiskt drivet team med djupa kunskaper inom både teknologi, medicin och biotech”.

I nyemissionen deltar även de befintliga investerarna Balderton och Sofinnova Partners.

My Tomorrows får även in läkemedelsjätten Glaxosmithklines före detta medicinska chef, James Shannon, som styrelseordförande.

Pengarna ska bolaget använda till nyanställningar samt till att fortsätta utveckla tekniken. I nuläget finns bolaget i 17 länder, främst i Europa.

Läs fler artiklar
LÄS MER