Sök

Adtechbolaget Danads tar in nya miljoner – ska gräva guld i USA

Danads

Medgrundarna av Danads från vänster: Peo Persson och Istvan Beres. Foto: Press

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Adtechbolaget Danads fyller på krigskassan och kammar hem avtal med två hemliga, amerikanska storbolag.

Danads har skapat en bokningslösning som gör det enklare för annonsörer att köpa annonser hos enskilda medier.

I augusti kunde vi berätta att Danads säkrade hem ett avtal med den norska mediekoncernen Amedia, vilket innebär att koncernens 60 tidningar kommer att använda sig av Danads annonsplattform. Sedan dess har bolaget hunnit anställa en landschef och signerat avtal med ytterligare ett mediehus.

Men expansionen stannar inte där. Nu bryter Danads ny mark i USA och genomför i samband med expansionen en nyemission på 5 miljoner kronor.

Investerarna är statliga Almi Invest med 1 miljon kronor och riskkapitalbolaget Wellstreet som skjuter till 4 miljoner kronor. 

Tidigare i år pumpade båda investerarna in 12 miljoner kronor i Danads.

Varför tar ni in mer pengar?

“Vi har fått så pass bra uppmärksamhet på internationella marknader och har nu skrivit på avtal med två stora amerikanska bolag. Nu vill vi öka på tillväxttakten för att få fler internationella kunder”, säger Peo Persson, produktchef på Danads.

Vilka de amerikanska storbolagen är vill han inte avslöja än. Men berättar att bolagen tillsammans har 1 miljard unika användare per månad.

“Avtalen är en viktig affär för oss och innebär att vi kommer att behöva jobba mer internationellt, främst i USA. Det handlar om mycket pengar”, säger Peo Persson.

Nu i januari åker teamet till USA för att öppna upp ett nytt kontor, men också för att hitta andra partners, förklarar Peo Persson. 

På frågan om flera nya marknader svarar han att Danads kommer att lansera med nya kunder i Polen, Brasilien, Japan, Storbritannien och Nordamerika. 

Med expansionsplanerna räknar bolaget att nå lönsamhet redan under det andra kvartalet nästa år.

"Om bolaget inte väljer att exapandera snabbare", säger Peo Persson.

Danads omsättning i år kommer att landa på 1,6 miljoner kronor. Målet nästa år är att omsätta 16 miljoner, berättar Peo Persson.

Läs mer