Sparappen Qapital tar in 41 miljoner – och mer ska det bli

Qapital
Sparappen Qapital tar in 41 miljoner – och mer ska det bli

Teamet bakom Qapital. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

Northzone och Industrifonden fortsätter att satsa tungt på den svenska sparappen Qapital. Dessutom kliver nu en amerikansk VC-fond in som ny delägare i bolaget, kan Breakit avslöja.

Qapital vill motivera människor att sköta sin ekonomi på ett bättre sätt genom social peppning och spelliknande element.

Bolaget lanserades först i Sverige, men grundarna driver nu bolaget från USA och har fokus på den amerikanska marknaden.

I början av året stängde bolaget en runda på 30 miljoner kronor från Northzone och Industrifonden. I rundan deltog även Dan Ariely, professor vid Duke University i South Carolina och kolumnist i Wall Street Journal.

Nu har Qapital tagit in ytterligare 41 miljoner kronor från de befintliga ägarna Northzone och Industrifonden, samt från det Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Rocketship.

Det framgår av handlingar som Breakit har tagit del av.

De 41 miljonerna är en del av en större runda, enligt vd George Friedman, som bolaget ännu inte vill gå ut med i sin helhet.

Rocketship har tidigare investerat i bland annat Facebook och taxiappen Lyft.

Under 2015 omsatte Qapital 43.000 kronor och gjorde ett resultat på minus 11 miljoner. 

Sofia Ericsson Holm, investeringsansvarig på Industrifonden, säger i en kommentar: 

”Teamet har imponerat oss från dag ett. Qapital utvecklas starkt och 2017 kommer att bli ett spännande år, vi ser fram emot att vara med på resan”.

Läs fler artiklar
LÄS MER