Sök

Svensk bitcoin-expert blir chefredaktör på världens största bitcoin-sajt

KNC MinerBitcoin

Nanok Bie, chefredaktör för news.bitcoin.com

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Journalisten och bitcoin-profilen Nanok Bie tar sig an rollen som chefredaktör för sajten Bitcoin.com.

Nanok Bie är en av Sveriges mest framträdande personer när det kommer till kryptovalutan bitcoin och är bland annat tidigare informationschef på det numera kursade startupbolaget KNC Miner. Efter att han slutade på startupbolaget under hösten 2015 började han på internetleverantören Bahnhof.

Nu byter han jobb igen och går tillbaka till sina rötter.

“Jag blev headhuntad. De kände till mig som journalist och föreläsare på området och bedömde mig som en lämplig kandidat”, säger Nanok Bie till Breakit.

Bitcoin.com kan beskrivas som är en portal för allt möjligt relaterat till kryptovalutan. Bland annat finns verktyg för att räkna ut vad ens bitcoin är värda samt bettingspel med bitcointransaktioner.

På sajten finns även en nyhetsdel. Det är den Nanok Bie ska driva. Innan han började på på KNC miner jobbade han som journalist inom IT-frågor i 20 år.

Varför tog du jobbet på Bitcoin.com?

“Jag tycker Bitcoin är en så bra uppfinning. Det känns kul och meningsfullt att bidra till att rätt information kommer ut om bitcoin för det är väldigt mycket desinformation där ute”, säger Nanok Bie.

Finns det inte en risk att en sajt som Bitcoin.com blir partisk och bara skriver positivt om kryptovalutor?

“Det är en bra fråga att ställa men det är därför man anställer en riktig journalist vars jobb det är att inte överdriva åt något håll. Jag är intresserad av att få ut korrekt information, inte att hajpa bitcoin. Det växer redan oberoende av vad vi skriver”, säger han.

Nanok Bie, som har skrivit gästkrönikor här på Breakit, vill inte avslöja hur många läsare Bitcoin.coms nyhetssajt har men säger att det handlar om hundratusentals läsare.

Läs mer