Succéstartupen som får högtalare att låta bättre tappar sin vd till Volvo

Limes Audio
Succéstartupen som får högtalare att låta bättre tappar sin vd till Volvo

Sandra Finér, lämnar rollen som vd för Limes Audio. Foto: Johanna Liljedahl.

Johanna Ekström

Reporter

Sandra Finér lämnar posten som vd för Umeå-bolaget Limes audio.

Limes audio är ett av succébolagen från Umeås startupscen. Förra året tripplade bolaget omsättningen till 15 miljoner kronor och i våras tog man in 20 miljoner i nytt kapital.

Bolaget har patent på en mjukvara, Truevoice, som får högtalarsystem att låta bättre genom att ta bort ekon och brus. USA är en växande marknad för bolaget men man har även tecknat avtal med kinesiska och europeiska bolag. Exakt vilka har man inte velat gå ut med.

Efter 1,5 år på posten väljer bolagets vd Sandra Finér nu att lämna för ett nytt jobb som teknikansvarig på Volvo-fabriken i Umeå.

“Det var en sammanvägning av många faktorer som fick mig att tacka ja till tjänsten. Det rör sig om en nyckelroll på Norrlands största industri och dessutom den ledande fabriken i Volvokoncernen när det gäller hytt-tillverkning. Att ha en så ansvarsfull roll i ett högteknologiskt globalt fabriksnätverk är en chans som jag inte kunde missa”, säger hon i en kommentar till Breakit.

Innan hon klev på som vd för Limes audio var hon chef för konstruktionsgruppen på Volvo Lastvagnar i Umeå. Hon har tidigare även varit produktutvecklingschef på företaget Babybjörn i Stockholm.

“Jag lärde mig massvis under min tid i startupvärlden och på Limes Audio. Jag har fått en mycket större förståelse för hur ett helt företag fungerar och hur viktiga alla olika funktioner är för helheten. Men jag tar också med mig att det på en övergripande nivå inte är så stora skillnader egentligen. Det handlar om att få alla medarbetare att känna motivation inför sitt arbete och få alla att sträva mot samma mål”, säger hon.

Ny vd på Limes audio är sedan den 1 december Henrik Nilsson, som kommer från en roll som marknads- och säljchef på internetleverantören T3.

Limes audios medgrundare Fredric Lindström säger i ett pressmeddelande:

“Sandra har varit väldigt viktig för Limes Audio. På kort tid har hon skapat strukturer och processer som varit nödvändiga för vår snabbt växande organisation. Nu önskar vi henne lycka till”.

Läs fler artiklar
LÄS MER