Sök

Paradox-grundaren storsatsar på startups – ska investera 100 miljoner kronor

Fredrik Wester.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Fredrik Wester: "Det här är väl lite för att ge tillbaka"

Fredrik Wester är mannen bakom spelsuccén Paradox Interactive som i våras noterades på Stockholmsbörsen. I samband med noteringen fick han loss en hel del pengar och en del av det kapitalet lägger han nu i det nystartade riskkapitalbolaget Kichi Invest. Via Kichi Invest är planen att han ska göra investeringar i både unga och lite mer mogna bolag.

”Det är roligt att kunna hjälpa till i början av en entreprenörsresa och det här är väl lite för att ge tillbaka”, säger Fredrik Wester till Di Digital.

De två första investeringarna görs dock i bolag som redan kommit en bra bit på vägen. Det handlar om hörlursbolaget Zound Industries som i år väntas omsätta runt 1 miljard kronor och spelbolaget Mionix med en omsättning på drygt 20 miljoner kronor. Både Zound Industries och Mionix har siktet inställt på börsen under nästa år.

Fredrik Wester, som till vardags är vd för Paradox Interactive, kommer inte jobba operativt i riskkapitalbolaget som i startskedet har 100 miljoner kronor att investera. Istället är det Fredrik Westers gamla studiekamrat Oscar Ingdahl som kommer att leda verksamheten.

”Jag har ett brett investeringsmandat från några miljoner till 20–25 miljoner om vi hittar rätt bolag att investera i. Samtidigt har vi en rätt bred investeringsfilosofi”, säger Oscar Ingdahl till DI Digital.

Läs mer