Automile stänger runda på 70 miljoner från Zennström med flera

Automile
Automile stänger runda på 70 miljoner från Zennström med flera

Jens Nylander är vd på Automile. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Svensken Jens Nylanders startup Automile hjälper företag med att hålla koll på sina bilar. Nu stänger bolaget den runda som påbörjades i somras - som blir på totalt 70 miljoner kronor.

Automile har tagit fram en liten låda som placeras under instrumentbrädan på bilen. Den mäter och analyserar bilens bränsleförbrukning, färdrutter och så vidare. Informationen kan sedan användas för att effektivisera användningen av fordonen.

I den runda som nu avslutas har Automile tidigare, redan i somras, tagit in cirka 55 miljoner kronor. Nu kommer det in mer pengar - i samma runda. Summan blir alltså totalt cirka 70 miljoner till dagens växelkurs.

Tidigare i veckan skrev Di Digital att Niklas Zennström hade investerat ytterligare 12 miljoner kronor i Automile till en värdering på cirka 500 miljoner kronor, vilket är alltså är en del av den här rundan.

I rundan deltar riskkapitalbolaget Saastr samt Salesforce Ventures, Skype-grundaren Niklas Zennström, Dawn Capital och Point Nine Capital, skriver Techcrunch. 

I en tidigare version av artikeln gavs felaktigt intrycket att hela kapitalanskaffningen var ny - men det är bara de sista 12 miljonerna som är nya. Resten av investeringen var känd sedan i somras.

Läs fler artiklar
LÄS MER